STAR – racereport

25 Sep

Himmel vad jag var sömnig igår, jag kom liksom aldrig så långt som till bloggen… Men nu så!

Kajsa och jag rattade alltså upp till Stockholm i fredags för att köra Stockholm Adventure Race på lördagen. Från början var vi anmälda i sprintklass, men efter en massa om och men och en brakförkylning på Kajsa, bestämde vi oss för att dra motionsklass istället. Kul det med, och ingen av oss var egentligen så där helpepp på paddlingsmomentet. Det VRÄKTE ner regn hela vägen från Malmö till Stockholm på fredagen och prognosen såg inte bättre ut för lördagen. Bilen var så där härligt full med grejer som bilen blir bara för att man kan packa med sig typ allt. Jullan låg dessutom inne i bilen eftersom hennes ram och mitt Thule-ställ till bilen inte direkt trivdes ihop. Ett litet minus med min söta nätta fröken Blå, but I still love her.

Det regnade knappt, kom bara lite stänk på morgonen på lördagen och vi hittade lätt från Långholmen ut till Hellas. Var dessutom där i god tid, himla skönt. Kajsa McGyver satte igång att bygga grejer av ingenting (eller rättare sagt, tejp funkar visst till allt), så efter ett tag hade vi inte bara punkasprej med oss ut utan också ett kartställ på hennes hoj. Bra grejer det. Gjorde i ordning vår växlingsruta och gick och kollade när herrarnas solo gick i vattnet med sina kanoter. Sen var det dax för informationsmöte och sen vår start.

Det började med paddling och här var det inte mycket orientering att tala om, vi skulle runda en boj, nån kobbe, och så där. Paddling var inte vår starka sida, eller inte min starka sida. Revbenen hojtade att det var en ytterst olämplig aktivitet och min teknik sög. Både Kajsa och jag fick nån form av bokstavskombination av att sitta där ute och liksom kajka – det är ju liksom inte som varken cykling eller löpning där man liksom kommer nånstans, omgivningen ändrar sig alltför långsamt. Vi växlade upp bland de sista men gjorde sen en bra kanotavlämning och löpning till växlingen och en himla snabb växling.

Gav oss iväg på cyklingen och det var här vi tappade. Vi gjorde en rejäl kartläsningsmiss och felcykling, men sånt är livet. Vi funkade bra som ett lag i vilket fall som helst och det var himla rolig cykling. Kom in igen för ännu en snabb växling och gav oss ut på löpningen. Här var orienteringen ordentligt mycket lättare igen, och det blev inte mycket kartkollande. Vi gjorde en helt ok löpning efter förutsättningarna och hade himla roligt.

Multisport ÄR himla roligt. Jag är så inihelsicke fast. Vill bara köra mera. Sneglar på Femmans tävling i Göteborg om två veckor, men har ju Lidingö i helgen och är därmed hemifrån igen…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: